Beste bedriftslån uten sikkerhet

En bedrift i oppstart fasen kan trenge ekstra kapital. Der kan det lønne seg og finne det beste bedriftslån uten sikkerhet. I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvem som tilbyr det beste bedriftslånet.

Norges laveste rente
Samarbeider med 21 banker
1100+ Kundeanmeldelser
Uno Finans Erfaring
10 000 - 600 000 kr
Eks: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237

EFF.RENTE

5,01 - 24,40 %

MIN.ALDER

20 år

UTBETALING

1 dag

Annonselenke

Lendo_logo (1)
10 000 - 600 000 kr
Eks: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.

EFF.RENTE

5,33 - 28,90 %

MIN.ALDER

20 år

UTBETALING

1 dag

Annonselenke

Tilbud fra 23 banker
Svar på under 3 timer!
Meget rask behandling
Nano-200x39
10 000 - 600 000 kr
Eksempel: Eff. rente 13,14 %, 200.000 o/ 5 år, kostnad 69.078kr, totalt 269.078 kr

EFF.RENTE

5,03% – 26,23 %

MIN.ALDER

18 år

UTBETALING

1 dag

Annonselenke

Axo_Finans_Logo
10 000 - 600 000 kr
Eksempel: 13,71 % effektiv rente, 11,9 % nominell rente, 100 000 kr o/ 5 år, kostnad 35 858 kr, totalt 135 858 kr

EFF.RENTE

5,01 – 26,03%

MIN.ALDER

20 år

UTBETALING

1 dag

Annonselenke

Veldig fleksibel
långivere logo 2
10 000 - 600 000 kr
Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,30%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,71%. Totalkostnad 188 160

EFF.RENTE

6,9% - 29,06%

MIN.ALDER

25 år

UTBETALING

1 dag

Annonselenke

Sambla
5 000 - 600 000 kr
Eks: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 200 200 kr

EFF.RENTE

6,82% - 48,76 %

MIN.ALDER

20 år

UTBETALING

1 dag

Annonselenke

Bedriftslån fra banker

Hos banker kan du søke om et nedbetalingslån for for eksempel din egen bedrift. Vanligvis utbetales bedriftslånet som en engangsutbetaling. Det som er veldig typisk når du søker på bedriftslån fra banker er at du må stille med sikkerhet i egen økonomi eller bolig. Det kan også være at du må stille med sikkerhet i bedriftens eiendom, utstyr eller kundefordringer.

Bedriftslån uten sikkerhet

Banker og investorer ser på bedriftslån som en risikosport. Spesielt bedrifter som har nylig startet opp har svak økonomisk historie, og bankene eller investorer kan ikke sette en pekepinne på hvordan situasjonen vil utløpe seg. Derfor kan kravene hos bankene være mye strengere en det de er hos en privat investor. Det finnes mange bedriftseiere i Norge som har fått avslag på søknad om bedriftslån fordi de ikke kan stille med sikkerhet i bolig eller personlig økonomi.

Offentlige låneordninger

Flere ønsker seg det beste bedriftslånet, men det med sikkerhet kan være vanskelig for noen. Staten kan som regel tilby flere finansielle løsninger for deg som er selvstendig næringsdrivende. Dette kan være støtteordninger, garantier eller et helt normalt lån.

Hva er Crowdfunding?

Hva er kassekreditt?

Regelen er som regel at du får tildelt kassekreditt en gang i året. Rører du ikke kassekreditten betaler du ingenting.

Oppstartslån til bedrifter

Finansieringsalternativer for kvalifiserte bedriftseiere inkluderer bedriftslån, forbrukslån, og privatlån. Du trenger vanligvis et år eller mer med historie og inntekter for å kvalifisere for finansiering. Oppstart som opererer i mindre enn et år kan vurdere andre finansieringsalternativer som privatlån eller forbrukslån på deg privat.

Hvordan får jeg et bedriftslån?

Hver långiver har forskjellige retningslinjer for lånet, men bankene vurderer vanligvis lignende faktorer, inkludert personlig kreditt score, din tid i virksomheten og årlige inntekter. Långivere vurderer også kontantstrømmen din og evnen til å betale ned gjelden.

Banker som tilbyr lån til små bedrifter krever vanligvis en sterk personlig kredittvurdering (fra 700-tallet og oppover), flere år i virksomheten og en solid oversikt over forretningsøkonomi, for eksempel sterk kontantstrøm. I noen tilfeller vil banker kreve sikkerhet i din personlige økonomi.

Hvordan kvalifiserer jeg for et bedriftslån?

Bankene som tilbyr deg det beste bedriftslånet ønsker og forsikre seg at du kan betjene lånet før de gir deg noen penger. Vanligvis er det faktorer som hvor lenge bedriften har holdt på, hvordan resultatet har vært de siste årene og eventuelle lån og inkasso saker dere har fra før som er de viktigste faktorene.

Viktige faktorer før du søker et bedriftslån

Når du søker om et lån, er det viktig å forstå innsiktene i utlånsprosessen, utlånerens kvalifikasjonskrav og lånebetingelsene for å sikre den kapitalen du trenger uten at det går ut over virksomhetens fremtid. Når du sammenligner forskjellige långivere, må du være oppmerksom på følgende punkter.

Er det lett og søke?

Når du vurderer långivere, spør hvor lang eller detaljert søknadsprosessen er. Långiveren din vil samle inn informasjon, for eksempel hvor mye inntekt virksomheten din genererer og gjelden du har. Denne informasjonen brukes til å vurdere din evne til å betale tilbake lånet. Noen långivere krever mye papirarbeid, mens andre ikke gjør det, avhengig av lånestørrelse og lengde. Hvis du trenger penger raskt, velger du en utlåner som tilbyr en elektronisk applikasjon og avslappede krav til dokumentasjonen du må levere. Du kan fremskynde godkjenningsprosessen ved å ha visse dokumenter klare, inkludert virksomhetens selvangivelse, kontoutskrifter, regnskap og vedtekter, franchiseavtaler, etc.

Hvordan er renten på bedriftslån?

Små bedriftslån påløper renter, som er prisen du betaler for lånet. Priser kan være faste eller svingete (variabel). Vanligvis tilbyr alternative långivere en fast rente. Renten din vil variere avhengig av långiveren du samarbeider med, bedriftens økonomi, kredittpoeng, og hvor mange år virksomheten har eksistert. Det er viktig å veie kostnadene ved lånet opp mot fordelene ved lånet du får. Hvis det ikke gir mening, kan du søke etter et rimeligere alternativ.

Regler og krav

Størrelsen på lånet påvirker også hvor mye rente du betaler. Lånetiden er hvor lang tid du har til å betale tilbake lånet. Vilkårene kan variere fra så korte som noen få uker til så mange år. Det finnes andre krav som forretningsplan og økonomisk modell som du må fremlegge når du kontakter banken din. Flere banker har flere maler klare som du kan fylle ut. Gjør gjerne en grundig analyse før du søker om bedriftslånet.

Kvalifiseringskriterier

Avhengig av type lån og långiver, vil kvalifikasjonene for godkjenning variere. De fleste långivere ser på virksomheten din og/eller personlige kredittscore, mange års virksomhet har vært i drift, årlig salg og forretningsplanen din. Långivere ønsker ikke å tape penger og vil granske deg og din virksomhet for å sikre at du er i stand til å betale tilbake lånet.

Sikkerhet

Sikkerhet er pant du stiller opp med, enten sikkerhet i bolig, bil eller din personlige økonomi. Hvis du ikke kan betale lånet tilbake, blir sikkerheten tapt til utlåner. Sikkerhet kan være huset din (hvis du eier den), utstyr, kundefordringer, eiendom eller noe annet av verdi. 

 

Långivere som tilbyr sikrede lån krever at bedriftseieren stiller en viss mengde sikkerhet. Lån uten sikkerhet krever ikke sikkerhet. Mange långivere krever også en personlig garanti, som er et bindende juridisk dokument der du lover å betale tilbake lånet personlig hvis virksomheten din ikke kan det. 

 

Hvis gjelden er umulig og betjene og du sender melding angående personlig konkurs for bedriften, er du fortsatt forpliktet til å betale tilbake lånet

Papirarbeid

Noen långivere krever at du oppgir tilleggsdokumentasjon, for eksempel selvangivelse, bilde -ID, bank- og kredittbehandlingserklæringer. Hver utlåner har spesifikke krav.

Vanlige spørsmål om forbrukslån

Alle bedriftslån krever samme søknad. Vi mener at hvis du kan sikre deg en engle investor vil det være enklere og få lånet. De fleste banker har samme risikovurdering på når de vurderer bedriftslån

Hvis lånet du vurderer er usikret (ingen sikkerhet kreves), må du oftere enn ikke gi en personlig garanti. Dette er tilfellet for de fleste startlån, fordi det er slik långivere beskytter seg selv hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet.

Hvis du er en oppstart, er det ingen økonomisk historie for din bedrift. I stedet for å vurdere bedriftens kreditt, sjekker långivere din personlige kreditt. Dette er vanlig, spesielt for nye bedriftseiere. Noen ganger er det eneste alternativet långivere har å se på din personlige kreditt.

Det kan være vanskelig, men det er ikke umulig. Noen långivere bruker ikke kredittpoengene dine som en avgjørende faktor for om du kvalifiserer for et forretningslån eller ikke. Noen veier din økonomiske historie og forretningssuksess mer enn kredittpoengene dine. Hvis kredittpoengene dine ikke er gode, må du øke andre deler av forretningsverdien, for eksempel inntekt eller salg

Blant dokumentene du må gi långivere med, er din årlige virksomhetsinntekt og fortjeneste, kontoutskrifter, personlige og virksomhetsskatteopplysninger, en forretningsplan, forretningslisenser og tillatelser, bevis på sikkerhet, en balanse, en kopi av reklamen din leiekontrakt og eventuelle juridiske kontrakter og avtaler du allerede har på plass.

Du kan stille med kundefordringer, utstyr, kontrakter og programvarer. Det er mye mer du kan stille med, men vanligvis stiller oppstartsbedrifter med sikkerhet i egen økonomi eller i bolig.

Vi anbefaler at du vurderer hvor mye penger du trenger å låne og hvor lenge. Du vil ikke ta et langsiktig lån for et kortsiktig problem med kontantstrøm. Du vil heller ikke vente i flere uker på finansiering du trengte i går. Hvis rask finansiering er din prioritet, er en online långiver det bedre alternativet. Det samme gjelder kredittprofilen din. Hvis du har mindre enn perfekt kreditt, vil du gjøre det bedre med en online utlåner kontra en bank. Hvis du bryr deg om lånekostnaden fremfor alle andre hensyn og har god økonomi, velger du en bank.