Søke lån med betalingsanmerkning

Skal du søke lån med betalingsanmerkning? Lån med betalingsanmerkning er veldig vanskelig i Norge, nesten umulig. Det finnes fortsatt fire forskjellige lånemeglere som lar deg få lån hvis du har betalingsanmerkning eller inkasso.

Låneprodukter er oppdatert: februar 2023
Bank Norwegian
5/5
10 000 - 500 000 kr
Eksempel: 75.000 kr. o/5 år: Eff. rente 15,52%. Kostnad 30509 kr.Totalt 106.889 kr.

EFF.RENTE

7,40% - 19,99%

MIN.ALDER

23 år

UTBETALING

1-2 dager

Annonselenke

Scoopr
5/5
10 000 - 500 000 kr
10 000 - 65.000 kr. o/5 år: Effektiv rente 14,90%. Kostnad 24.093 kr. Totalt 89.093 kr.

EFF.RENTE

6,86 - 21,81%

MIN.ALDER

20 år

UTBETALING

2 dager

Annonselenke

Sambla
5/5
10 000 - 500 000 kr
Eks: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 200 200 kr

EFF.RENTE

5,17 - 48,76 %

MIN.ALDER

23 år

UTBETALING

1 dag

Annonselenke

Axo Finans
5/5
10 000 - 600 000 kr
Eksempel: 13,71 % effektiv rente, 11,9 % nominell rente, 100 000 kr o/ 5 år, kostnad 35 858 kr, totalt 135 858 kr

EFF.RENTE

5,16 – 26,03%

MIN.ALDER

20 år

UTBETALING

1 dag

Annonselenke

Søk hos 24 banker!
Lendo
5/5
10 000 - 500 000 kr
Eks: Eff. rente 11%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 34,341, totalt kr 154,341

EFF.RENTE

5,33 - 28,90 %

MIN.ALDER

20 år

UTBETALING

1 dag

Annonselenke

Norges laveste rente
Uno Finans Erfaring
5/5
10 000 - 600 000 kr
Eks: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237

EFF.RENTE

5,01 - 24,40 %

MIN.ALDER

25 år

UTBETALING

1 dag

Annonselenke

Innhold

Lån bed betalingsanmerkning

SØKE LÅN MED BETALINGSANMERKNING

Kan jeg søke lån med betalingsanmerkning?

Har du en eller flere betalingsanmerkninger kan det være vanskelig å få lån. Likevel er det ikke umulig og det finnes en rekke låneinstitusjoner som tilbyr lån til personer med betalingsanmerkning. I denne artikkelen vil vi se nærmere på lån med betalingsanmerkning, hvilke muligheter du har og hva du bør tenke på før du tar opp et slikt lån.

Hva er betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er et rødt flagg i kredittscoren som viser at du ikke har betalt regninger, lån eller  har andre forfalte betalinger. Dette kan være et lite problem dersom du bare har en anmerkning, men flere anmerkninger gjør det vanskeligere å få lån. Likevel er det ikke umulig å få lån med betalingsanmerkning og det finnes låneinstitusjoner som tilbyr slike lån.

Så hvis du skal søke lån med betalingsanmerkning er det best og ta en gjennomgang av sin private økonomi først, prøv og bli kvitt betalingsanmerkningen så kan du prøve og søke på nytt hos bankene.

Best og rydde opp i økonomien før du søker på lån med betalingsanmerkning

Når du tar opp et lån med betalingsanmerkning bør du være klar over at dette er lån med høyere rente enn normale lån. I tillegg kan det være et krav om at du har en fast inntekt og at du ikke har for mye gjeld fra før. Dette er for å sikre at lånet blir betalt tilbake.

Hvis du skal søke lån med betalingsanmerkning bør du derfor gjøre god sammenligning på de ulike bankene eller meglerne som tilbyr lån. Sammenlign de ulike lånetilbudene og velg det lånet som passer best for deg. Husk at selv om du har betalingsanmerkninger kan det være fullt mulig å få lån, men det er viktig at du velger et lån som du vet du vil klare å betjene.

Hva er inkasso?

Inkasso er når en kreditor (person eller selskap som har penger til gode) gir opp på å få pengene sine tilbake, og i stedet sender saken til inkassoselskap. Inkassoselskaper tar betalt for å prøve å få inn det skyldige beløpet, inkludert eventuelle renter og gebyrer.

Når inkassoselskapet mottar en inkassosak, vil de sende deg et varsel om at du har 30 dager på å betale tilbake det du skylder. Hvis du ikke betaler tilbake det inkassoselskapet etter 30 dager, kan de sende saken videre til en inkassoadvokat eller forliksrådet.

For å bli kvitt inkasso må du først og fremst betale tilbake det du skylder inkassoselskapet. Deretter kan du be inkassoselskapet om å stoppe videre inkasso, men dette er ikke alltid mulig.

Inkasso er ikke en straff - Mer en wakeup

Det er viktig å være klar over at inkasso ikke er en straff, men en måte for kreditor å få tilbake pengene sine. Inkasso er også et begrep som brukes mye i forbindelse med lån med inkasso. Dette betyr at du tar opp et lån, og hvis du ikke betaler det tilbake, kan kreditor sende saken din til inkassoselskap.

Inkasso kan være en stressende situasjon, men det er viktig å huske at det finnes hjelp tilgjengelig. Du kan for eksempel kontakte inkassoselskapet direkte for å se om det er mulig å løse situasjonen uten at det går til inkasso. Du kan også ta kontakt med en rådgiver for å få hjelp til å betale tilbake det du skylder, eller for å finne ut om det finnes andre alternativer for deg.

Lån uten sikkerhet med anmerkning

Det er ikke alltid enkelt å få lån med betalingsanmerkning. Det finnes imidlertid noen alternativer for deg som ønsker å ta opp et lån uten sikkerhet med anmerkning. En av disse er å søke om et forbrukslån. Dette er et lån der du ikke trenger å stille sikkerhet, og det er derfor en god mulighet for deg som har betalingsanmerkninger.

Forbrukslån er ofte en god løsning for folk som har betalingsanmerkninger. Dette er fordi det ikke kreves sikkerhet for å ta opp et slikt lån. Dette gjør at du ikke trenger å stille noe som kan bli tatt i pant hvis du skulle misligholde lånet ditt. I tillegg er det ofte enklere å få forbrukslån enn andre typer lån, selv med anmerkninger.

Det er imidlertid viktig å være klar over at et forbrukslån ikke alltid er det billigste alternativet. Renten på slike lån kan nemlig være høy, og dette gjør at det kan bli dyrt å ta opp et forbrukslån. Derfor er det viktig å sammenligne ulike forbrukslån før du tar opp et lån. Du kan for eksempel bruke en forbrukslånskalkulator til å sammenligne de ulike lånetilbudene på markedet.

Lite lån med betalingsanmerkninger

Lite lån med betalingsanmerkninger er et gunstig alternativ for deg som ønsker å låne penger, men har en dårlig kredittscore. I motsetning til vanlige banklån, er dette typer lån som er mye enklere å få innvilget – selv om du har en dårlig kredittscore. Lite lån med betalingsanmerkninger kan hjelpe deg å finansiere kortsiktige behov som uventede regninger eller feriereiser.

De fleste banker og lånemeglere som tilbyr smålån med betalingsanmerkninger vil gjøre en kredittsjekk, men er ikke alltid like strenge, noe som gjør dette til et perfekt alternativ for deg som har fått avslag på banklån på grunn av dårlig kreditt. I tillegg er renten på smålån med betalingsanmerkninger ofte mye lavere enn renter på vanlige banklån, noe som gjør dette til et attraktivt valg for personer som har betalingsanmerkning.

Så hvis du planlegger og søke lån med betalingsanmerkning burde du betale alle regninger du har utestående – Bli også kvitt betalingsanmerkninger og sørg for at du ikke har noen inkasso saker som er aktive!

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning er et varsel om at du har misligholdt en betaling, og dette kan føre til at du ikke får refinansiert gjelden din. Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning innebærer å låne penger til å tilbakebetale den eksisterende gjelden din, samt å dekke eventuelle gebyrer som måtte påløpe i denne perioden.

Det finnes imidlertid noen banker og långivere som er villige til å refinansiere gjeld med betalingsanmerkninger. Disse institusjonene tar en større risiko, og derfor kan de kreve høyere renter og gebyrer.

 

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger kan være en god idé hvis du har behov for å tilbakebetale gjelden din raskt, eller hvis du ønsker å redusere dine månedlige utgifter og kostnader.

Du kan refinansiere selvom du har dårlig betalingshistorikk

Mange tenker at det er nærmest umulig og refinansiere eller søke lån med betalingsanmerkning, men det er ikke alltid tilfellet. Hvis du kan bevise banken at du klarer og betale ned gjelden din, samtidig som du tar grep for og forbedre økonomien din vil de være fleksible for deg.

Noen tips for å refinansiere gjeld med betalingsanmerkning:

  • Sammenlign godt: Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning innebærer å ta på seg en større økonomisk byrde, så det er viktig å gjøre grundige undersøkelser før du tar på deg ytterligere gjeld. Sammenlign forskjellige tilbud fra banker og långivere, og velg det beste alternativet for din situasjon.
  • Hør med banken din: Dersom du har betalingsanmerkninger fra før, kan det hende at banken din ikke er villig til å refinansiere gjelden din. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle, så det kan lønne seg å spørre om dette er en mulighet.
  • Sett opp en budsjett: Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning innebærer å ta på seg lavere kostnader. Det er derfor viktig å sette opp et realistisk budsjett før du endrer på lånet ditt. Ta høyde for eventuelle utgifter som kan oppstå, og sørg for at du har råd til å tilbakebetale lånet ditt i tide.

Kredittkort med betalingsanmerkning

Det er ikke alltid like enkelt å få kredittkort, spesielt hvis du har en dårlig betalingshistorie. Kredittkort med betalingsanmerkninger er en type kredittkort som er rettet mot personer som har problemer med å betale regninger og dermed har anmerkninger på kredittrapporten sin.

 

Kredittkortene kommer vanligvis med høyere renter og gebyrer enn vanlige kredittkort, men kan være et godt alternativ for personer som trenger et kredittkort, men ikke kan få et vanlig kredittkort på grunn av en dårlig kreditt historie.

Så hva er fordelene med et kredittkort?

Det er mange fordeler med å ha et kredittkort, spesielt hvis du handler mye på nettet. Kredittkort gir deg også bedre rentebetingelser enn debetkort, noe som gjør det til et godt valg for personer som har en tendens til å bruke mer penger enn de har råd til. 

Kredittkort med betalingsanmerkninger har imidlertid også noen ulemper. For det første kommer disse kortene vanligvis med høyere renter og gebyrer enn vanlige kredittkort, noe som betyr at du må være ekstra forsiktig med å ikke bruke mer penger enn du har råd til. For det andre kan det være vanskeligere å få et slikt kort, spesielt hvis du allerede har en dårlig kreditt historie. 

Kredittkort med betalingsanmerkninger er derfor ikke for alle, men kan være et godt alternativ for personer som trenger et kredittkort, men ikke kan få et vanlig kredittkort på grunn av en dårlig kreditt historie.

Banker som gir lån med betalingsanmerkning

Det er ikke alltid en enkel oppgave å finne en bank som kan gi et lån med betalingsanmerkning. Men det finnes noen banker som er villige til å ta den risikoen, og her er noen av dem:

DNB Bank ASA

DNB Bank ASA: DNB Bank ASA er Norges største bank, og de har også et godt tilbud for personer med betalingsanmerkning. De gir lån på inntil 500 000 kroner, med en rente på 8,9 %. Lånet må imidlertid betales tilbake innen fem år.

Akershus og Oslo Sparebank

Akershus og Oslo Sparebank: Akershus og Oslo Sparebank er en lokal bank som gir lån på inntil 400 000 kroner til personer med betalingsanmerkning. Renten for dette lånet er på 9,5 %, og det må betales tilbake innen seks år.

Sparebank 1 Nord-Norge

Sparbank 1 Nord-Norge: Sparbank 1 Nord-Norge er en bank som gir lån på inntil 350 000 kroner til personer med betalingsanmerkning. Lånet har en rente på 9,75 %, og det må betales tilbake innen seks år.

Disse bankene er de mest populære i Norge for personer med betalingsanmerkning. Du bør imidlertid være klar over at dette ikke er den eneste typen lån som finnes, og at det kan være andre alternativer som passer bedre for deg. Sørg derfor alltid for å gjøre nøye undersøkelser før du bestemmer deg for et lån. Bankene ovenfor er ikke de eneste som gir lån til personer med betalingsanmerkning, så det kan være verdt å undersøke flere banker før du tar et lån.

Hvis du ser etter banker som kan gi deg lån når du har betalingsanmerkning burde du sammenligne med verktøyet vi har på toppen av siden, disse bankene lar deg søke lån med betalingsanmerkning uten sikkerhet, og som vi vet er lån uten sikkerhet det som er anbefalt (mindre risiko for deg).

Kan man ta lån med inkasso?

Det er faktisk mulig å ta lån med inkasso, om du har et godt nok betalingshistorikk. Dette kan være en god løsning for deg som trenger litt ekstra penger til å bli kvitt inkassosaken din. Husk imidlertid at dette ikke er en løsning for alle, og at du bør vurdere alle alternativene dine nøye før du tar opp et slikt lån.

Som sagt kan det lønne seg å ta lån med inkasso hvis du har et god nok betalingshistorikk. Dette er fordi det viser at du har en god evne til å betale tilbake lånet, noe som igjen gjør det mer sannsynlig at banken vil være villig til å låne deg penger. 

 

I tillegg bør du kun vurdere et slikt lån hvis du er sikker på at du kan betale tilbake lånet i tide. Husk at hvis du misligholder lånet, kan dette føre til at du blir dømt i retten, noe som igjen kan gi deg enda flere problemer.

Lån når alle sier nei?

Når man står overfor økonomiske utfordringer og trenger lån, kan det være svært frustrerende og fortvilet når alle låneinstitusjoner sier nei. Men det er ikke alltid at det betyr at du ikke kan få lån – det er bare litt mer arbeid som må gjøres.

Gjør dette før du søker på nytt

Først og fremst, ta en titt på din kredittscore. En lav kredittscore er ofte den primære grunnen til at låneinstitusjoner sier nei. Så, hvis du har en lav kredittscore, er det viktig å jobbe med å forbedre den. Dette kan gjøres ved å betale regningene dine i tide og unngå å ta opp for mye lån i forhold til din inntekt.

Et annet tips er å vurdere alternativene dine. I stedet for et banklån, kan du vurdere andre typer lån, som et lån fra en familie- eller forbrukslån. Du kan også vurdere lån fra et lokalt låneinstitutt. Disse instituttene er ofte mer villige til å låne penger til personer som sliter med og få lån fra alle andre leverandører og virker mer som en nødløsning. Du kan lese mer om dette valget hos Husbanken.no.

Vurder denne guiden
[Totalt: 1 Gj.snitt: 5]