Får arbeidsgiver vite om lønnstrekk?

Namsfogden gir beskjed til arbeidsgiver om lønnstrekk, deretter vil arbeidsgiver være ansvarlig for lønnstrekket. Så ja, arbeidsgiver vil finne ut av dette.

Ja, arbeidsgiver vil finne ut om lønnstrekk fordi det er deres ansvar.

Jepp, arbeidsgiver vil finne ut av dette desverre. Grunnen til det er fordi arbeidsgiveren er den som står ansvarlig for lønnstrekket og gjennomfører det hver måned.

 

Arbeidsgiveren har ansvar og trekke lønn fra deg og rapportere dette videre til skattemyndighetene.

 

Det er namsfogden som gir beskjeden til arbeidsgiver om situasjonen din og som forteller hvor mye som skal trekkes i lønn hver måned.

Kan jeg bestemme hvor mye som skal trekkes?

Nei, det er namsfogden og skattemyndighetene som har kommet frem til enighet om hvilket beløp som trekkes fra din lønning.

 

Vanligvis er det en prosentandel av lønnen din som blir trukket slik at du har fortsatt litt igjen og rutte med (til f.eks leiekostnader, mat og transport)

Når vet arbeidsgiver at jeg har fått lønnstrekk?

Så fort namsfogden har avklart at du skal bli trukket i lønn vil de også gi beskjed til din arbeidsgiver, dette er ikke noe du trenger og ta opp med arbeidsgiveren din, men i noen tilfeller kan det være greit og gi beskjed om det.

Tips til deg som har fått lønnstrekk

Vi forstår at det kan være en vanskelig situasjon og være i, spesielt og måtte nevne dette til arbeidsgiver kan virke riktig flaut, men dette er et mindre problem som man alltid kan løse, her er noen tips til hvordan du kommer deg ut av lønnstrekk raskest mulig:

Tips til og komme ut av lønnstrekk:

  • Lag et nytt budsjett som du må leve på basert på lønnen du får etter lønnstrekket.
  • Kutt ut unødvendig kostnader som f.eks (Streaming tjenester som ikke brukes og andre abonnements avtaler du har)
  • Legg en plan for hvordan du skal handle for uken. Viste du at man bruker mer penger en nødvendig når man handler på impuls og er sulten?

Vil Inkasso byrå og arbeidsgiver snakke sammen?

Nei, inkassobyrået eller kreditor tar ikke kontakt med arbeidsgiver. Vanligvis sender de saken videre til namsfogden som gjør en vurdering på om dette skal gå til lønnstrekk eller ikke.

Andre artikler du vurde sjekke ut:

 

Uno Finans Erfaring

Lånebeløp:

10 000 - 600 000 kr

Effektiv rente:

5,01 - 24,40 %

Aldersgrense:

20 år

Løpetid:

15 år
Eks: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237
Laveste renten!