Slik blir du kvalifisert for et forbrukslån

Her er noen krav du må oppfylle før du kan søke på forbrukslån.

kvalifisert til forbrukslån

Og søke lån kan friste dersom du skal kjøpe noe dyrt, eller brått trenger ekstra penger og rutte med. Det kan være greit og vite hvordan krav du må oppfylle før du søker på et forbrukslån.

3 krav for å bli kvalifisert for forbrukslån

På samme måte som du skal kjøpe bil eller eiendommen må man kunne være kvalifisert for og låne pengene, så deretter kjøpe. Her er vilkårene du må oppfylle før du kan søke på et forbrukslån:

1. Kredittsjekken

Forbrukslån er vanligvis lån som deles ut uten sikkerhet, du kan også få forbrukslån med sikkerhet, men vi ser at fler og fler søker lån uten sikkerhet ettersom risikoen på daværende tidspunkt er mindre.

Siden lånet er usikret, som betyr at banken tar på seg høyere risiko vil du bli grundig kredittsjekket før lånet blir innvilget.

Banken vil da ta en vurdering over din samlet økonomiske historie. Det betyr også at hvis du har inkasso saker eller betalingsanmerkninger som er utestående vil du få nei på søknaden.

Hvis du ikke har inkasso eller betalingsanmerkninger på nåværende tidspunkt, men har slite økonomisk tidligere vil banken legge litt vekt på dette og plassere deg i en høyere risiko profil.

Dersom du kan vise til en plettfri økonomisk historie vil du bli bankens favoritt, som igjen betyr bedre renter og raskere svar på søknaden din.

Uno Finans Erfaring

Uno Finans tilbyr forbrukslån uten sikkerhet. Her kan du låne beløp opptil 600 000 kroner med Norges laveste rente fra 5,01% (effektivt)

2. Velg riktig lånebeløp

Vanligvis låner du penger fordi du ikke har nok til å betale for noe akkurat nå. Men husk at du fortsatt må sette penger til side for å begynne å betale den månedlige avgiften på lånet hvis du velger å ta et. Det er alfa omega og søke på et lån som du kan være komfortabel med og betale ned i måneden.

Utlånere av forbrukslån ser nøye på inntekten din, og arbeidsstatusen du er i. Det som er viktig for deg som skal søke på et lån er og betrygge banken at du kan betjene lånet og betale det tilbake, så om du har en fast jobb med jevn inntekt er du allerede 80% godt på vei.

3. Undersøk banker og sammenlign

Långivere har forskjellige krav, så du kan finne ut at du kvalifiserer deg gjennom ett og ikke et annet. Å sammenligne långivere er en fin måte å unngå å sette seg på den første du finner. Den første er kanskje ikke den beste for deg. Å gjennomgå hver långivers alternativer og krav er viktig for å få et lån som passer for dine økonomiske behov.

For og finne det beste forbrukslånet burde du gjøre dette:

  • Lav effektiv rente: et forbrukslån med lav rente burde være det første du ser etter, jo lavere renten, jo mindre vil den totale kostnaden bli. I Norge vil du få lavere rente dersom du søker på et lån med sikkerhet, søker du på et lån uten sikkerhet kan du regne med høyere rente. Foreløpig er det Uno Finans som tilbyr Norges laveste rente på 5,01%.

  • Fleksibel leverandør: du vil gjerne finne en bank som tilbyr deg et bredt utvalg av produkter, det kan være alt i fra kredittkort, refinansiering helt ned til MC lån. Grunnen til dette er fordi det kan komme en tid der du ønsker og finansiere på nytt, og dersom du har hatt et godt forhold med banken over en lenger periode kan du få bedre vilkår hos samme bank dersom du søker på et nytt lån.

  • Gebyrer: når vi ser på det totale bildet av et lån er det renten og låneperioden som avgjør den totale kostnaden, men mindre gebyrer spiller også en liten rolle. Noen leverandører tar seg betalt for fakturagebyrer, purregebyrer og oppstarts gebyrer. Derfor burde man undersøke hvilken bank som ikke har slike gebyrer, slik at du ikke kaster bort penger på unødvendige kostnader.

Slik søker du på et forbrukslån

Og søke lån i Norge er en enkel prosess, slik fungerer det:

 

  • Først må du være kvalifisert for og søke på et forbrukslån. Det betyr at kredittsjekk, inkassosaker og betalingsanmerkningen må være ikke eksisterende.

  • Finn leverandøren du skal søke hos: bruk verktøyet vårt for og sammenligne alle bankene i Norge som tilbyr forbrukslån.

  • Hvor mye vil du låne? Husk og ikke lån mer en nødvendig, fordi så fort et lån blir innvilget begynner de månedlige nedbetalingene.

  • Send søknaden og signer med BankID: Og søke på et forbrukslån i Norge er uforpliktende og du binder deg ikke opp til noe, men du trenger BankID for og sende en slik søknad.

  • Vent 1 til 2 virkedager på svar fra din søknad, dersom den blir godkjent vil du få lånebeløpet utbetalt til valgfri konto i løpet av noen virkedager.

Innhold er kvalitetssikret og verifisert av ekspertpanelet til Søkelån.no

Artikkelen er skrevet av Tobias Rikerud

Tobias har utdanning som siviløkonom fra høyskolen B.I og har jobbet i banksektoren siden 2016.

5/5
5/5

Annonselenke

10 000 - 600 000 kr

Lånebeløp

5,33 - 28,90 %

Rente fra

20 år

Aldersgrense

15 år

Låneperiode

Eks: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.
Uno Finans Erfaring
5/5
5/5

Annonselenke

10 000 - 600 000 kr

Lånebeløp

5,01 - 24,40 %

Rente fra

20 år

Aldersgrense

15 år

Låneperiode

Eks: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237

På denne siden