Finansieringsbevis

Finansieringsbevis viser deg og selger hvor mye du kan kjøpe en bolig for, det er et gyldig dokument fra banken som bekrefter et lånebeløp de vil låne deg som skal kjøpe bolig.

Finansieringsbevis

Hva er et finansieringsbevis?

Så du drømmer om å kjøpe din egen bolig, men vet ikke hvor mye du kan låne? Et finansieringsbevis fra banken kan hjelpe deg med å få oversikt over hvor mye du kan få i boliglån.

 

For å få et finansieringsbevis, må du søke til banken du vil ha boliglånet fra på forhånd. Det er vanligvis gratis å søke, og banken vil sjekke din betalingsevne, egenkapital, tidligere gjeld og sikkerhet. Du må også vise til selvangivelse og lønnsslipp fra siste år.

 

Når du har fått finansieringsbeviset, kan du vise det til selger eller eiendomsmegler når du byr på en bolig. Dette vil gi deg en seriøs posisjon i budrunden og viser at du faktisk har muligheten til å betale for boligen.

Noen banker tilbyr søknadsprosessen for finansieringsbeviset digitalt, så det er enkelt å søke.

 

Det tar vanligvis noen dager å få svar fra banken, og finansieringsbeviset er gyldig i minst tre måneder.

 

Så hvis du vil ha mer kontroll på hvor mye du kan låne til bolig, bør du søke om finansieringsbevis. Da er du et steg nærmere drømmeboligen din!

Hva skjer når du søker på et finansieringsbevis?

  • Banken tar en kredittsjekk av deg
  • De sjekker tidligere gjeld, betalingsevne og nåværende økonomiske situasjon.
  • Du får et digitalt dokument som sier at du er godkjent for «X» lånebeløp.

Under har vi lagt ved en video som forteller deg litt nærmere om hva finansieringsbevis er.

Slik får du finansieringsbevis

Drømmer du om å eie din egen bolig? Da er det viktig å få oversikt over hvor mye du kan låne. For å gjøre dette kan du søke om finansieringsbevis hos banken du ønsker å ha boliglån hos.

Det er enkelt å søke om finansieringsbevis, og noen banker tilbyr også digital søknad som gjør det enda enklere. Når du søker, vil banken sjekke din betalingsevne, egenkapital, tidligere gjeld og sikkerhet. Det kan være lurt å søke om finansieringsbevis hos flere banker, slik at du kan sammenligne tilbudene du får.

Hos noen banker tilbyr de kun boliglån til personer som bor i- eller har en tilknytning til bankens geografiske markedsområde, så det kan være lurt å sjekke dette før du søker. Tilbudet fra banken vil variere, og du bør derfor sette deg inn i vilkårene og tilbudene du får.

Dette trenger du for og få finansieringsbevis

Du trenger kun tilgang på Bank ID for og få søkt på finansieringsbevis. Det kan også lønne seg og søke finansieringsbevis hos den banken du har lyst og få boliglån fra. Det forenkler prosessen og sparer deg for tid i det lengre løpet.

Når skal jeg bruke finansieringsbeviset?

  1. Når du er i budrunden for å kjøpe en bolig, kan finansieringsbeviset gi deg oversikt og trygghet. Det viser hvor mye du kan låne fra banken, og du kan dermed være mer taktisk i budrunden.

  2. Finansieringsbeviset kan også brukes som bevis på at du har råd til boligen du ønsker å kjøpe.

  3. Det er viktig å ikke vise finansieringsbeviset eller gi informasjon om hvor mye du kan få i lån til eiendomsmegleren. Hvis megleren spør, bør du be vedkommende om å kontakte banken din for å bekrefte at du har finansieringen i orden. Megleren kan bruke informasjonen om finansieringsbeviset ditt til å presse opp prisen i budrunden.

  4. Når du har vunnet budrunden og kjøpt boligen, bør du ta kontakt med banken din og informere om kjøpet og hvor mye du trenger i lån. Send også kjøpekontrakten til banken, slik at de kan sende deg lånepapirene i god tid før du skal overta boligen din.

Innhold er kvalitetssikret og verifisert av ekspertpanelet til Søkelån.no

Artikkelen er skrevet av Øystein Pettersen

Øystein Pettersen har en siviløkonom utdannelse fra Universitetet i Oslo. Han har skrevet artikler som er relatert til boliglån og finans i 3 år. Bli bedre kjent med Øystein

5/5
5/5

Annonselenke

10 000 - 600 000 kr

Lånebeløp

5,33 - 28,90 %

Rente fra

20 år

Aldersgrense

15 år

Låneperiode

Eks: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.
Uno Finans Erfaring
5/5
5/5

Annonselenke

10 000 - 600 000 kr

Lånebeløp

5,01 - 24,40 %

Rente fra

20 år

Aldersgrense

15 år

Låneperiode

Eks: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237

På denne siden