Refinansiering med lav inntekt

Får du ikke godkjent refinansierings søkanden din? La oss prøve og hjelpe deg.

Når du refinansierer bytter du ut eksisterende gjeld med ny gjeld som får en lavere rente, vanligvis blir lånet også flyttet til en ny bank som tar over kundeforholdet ditt.

Så i dette tilfellet kan du møte på problemer dersom du har lav inntekt og ønsker og refinansiere et større lånebeløp, men vi har noen gode råd!

Les også hvordan du kan samle lån på et sted ->

Refinansieringsstrategier du kan bruke i økonomisk tøffe tider

Dersom renten plutselig øker, og familien møter på nye utgifter kan refinansiering være svaret, men dersom inntekten er lav kan man møte på et nei hos bankene.

For og få bankene til og gi deg en ny avtale på refinansiering må familien, eller du ha bra nok inntekt til og kunne dekke det nye lånet. Dersom du har får lav inntekt må man vurdere og søke refinansiering med sikkerhet.

Tips til deg dersom inntekten har falt

Når du først allerede har gått glipp av de månedlige betalingene av lånet, vil refinansiering av lånet være vanskeligere.

De fleste bankene som tar tilbyr refinansiering ønsker og se at kundene deres har sterk økonomisk historie, dette gjør de fordi de vil sikre seg at kunden kan dekke tilbake lånebeløpet.

Tips: Så snart du vet at du ikke vil være i stand til å betale et boliglån, kontakter du låneformidleren (selskapet du betaler til). Forklar din økonomiske situasjon. Gi bevis for å støtte påstanden din.

Vi tror du vil like: Økonomisk hjelp uten sikkerhet

Slik får du refinansiert selvom inntekten er lav

Banken du skal søke refinansiering hos vil ta en prisvurdering av eiendommen din for å se om lånet ditt oppfyller grensen for belåning/verdi.

Banken vil også sjekke gjeld til inntektsforholdet ditt, og ta en dypere vurdering av din private økonomi.

Tipset er og holde kredittscoren din så høyt som overhode mulig, betal de viktigste regningene først og sørg for at ingenting går til inkasso.

Husk at det værste en lånetilbyder kan se er dårlig kreditthistorikk og inkasso/betalingsanmerkninger.

Uno Finans Erfaring

Uno Finans tilbyr refinansiering uten sikkerhet. Her kan du refinansiere beløp opptil 600 000 kroner med Norges laveste rente fra 5,01% (effektivt)

Er banken vanskelig? Vi har flere tips på hvordan du får refinansert med lav inntekt

Hvis du fortsatt har god kredittscore vil du ha gode muligheter med og refinansiere, men det kan være at banken fortsatt sier nei pågrunn av lav inntekt.

1. Refinansier over en lengre avtaletid

Når du refinansier kan du velge mellom avtaler på 5 til 15 år i Norge. 5 års avtaler krever mindre rente, men 15 års avtaler på refinansiering krever lavere utbetalinger.

La oss si du skal refinansiere et boliglån på 500 000 kroner, der du kan velge mellom 5 år eller 15 års nedbetaling med en rente på 5,16%

  • Nedbetalinger pr. måned (15 år) = 2777kr
  • Nedbetalinger pr. måned (5 år) = 8333kr

Hva om refinansiering ikke reduserer kostnadene dine?

Dersom refinansiering ikke minsker kostnadene dine må vi vurdere andre muligheter.

1. Lei ut eiendommen din

Dersom du og familien din ikke befinner dere i boligen hele tiden kan det være fornuftig og leie ut boligen deres.

På denne måten tjener dere ekstra penger på boligen. Dersom man bruker f.eks en tjeneste som Airbnb vil prosessen være trygg og enkel.

Husk også at Airbnb tar en liten bit av det du tjener på utleien.

2. Vurder og selg boligen din

Dersom du har en magefølelse på at refinansiering ikke går riktig vei, og at beløpet ikke vil bli noe lavere, kan salg av eiendommen vurderes.

Ingen har lyst til og selge boligen sin for tidlig, spesialist når man kan tjene gode penger på salg av bolig over lengre tid.

Men dette er et valg som er bedre en og tape investeringen sin. Man må ta en liten runde med seg selv, og din partner for og finne ut om dette kan faktisk være det lureste valget videre.

Innhold er kvalitetssikret og verifisert av ekspertpanelet til Søkelån.no

Artikkelen er skrevet av Tobias Rikerud

Tobias har utdanning som siviløkonom fra høyskolen B.I og har jobbet i banksektoren siden 2016.

Lurer du på hvor mye du kan spare ved å refinansiere?

Det kan være vanskelig og regne ut hvor mye man kan spare når du refinansierer, heldigvis har vi gjort det enklere for deg med vår refinansiering kalkulator.

Refinansiering kalkulator