Hjem » Hva er kredittsjekk?

Hva er kredittsjekk?

Innhold

Kredittsjekk er kort sagt en vurdering av din kredittverdighet. Dette inkluderer en kredittvurdering, som sammenligner din kredittstyrke med andres. Kredittscoren din representerer hvor god kreditten din er, og hvor sannsynlig det er at du vil kunne betjene gjelden din. Jo høyere kredittscore, jo bedre kreditt har du.

Slik får du bedre kredittscore

Foto/Kilde: Experian AS

Det finnes ulike måter å få bedre kredittscore på. En av dem er å betale regningene dine i tide. Dette vil vise kredittselskaper at du er en konsistent og pålitelig kunde, noe som øker kredittscoren din. Du kan også redusere risikoen ved å betale ned gjelden din. Gjeldsgraden er andelen av gjelden din som ikke er dekket av egenkapital, og jo høyere denne andelen er, jo lavere blir kredittscoren din

Viste du at Experian er en av de største i verden som utfører kredittsjekk, både i Norge og internasjonalt? Les mer (Experian)

Viktig og opprettholde god kredittscore

Det er også viktig å kun ta opp lån når det er nødvendig, og ikke misbruke kredittkortene dine. Kredittkortselskaper tar gjerne et gebyr for kundene som bruker kortene sine for mye, og dette kan påvirke kredittscoren din negativt. Husk også at kredittkort gjeld ofte har høyere rente enn annen gjeld, så det er viktig å betale ned kredittkortgjelden din så snart som mulig.

Forstå kredittsjekker

Det er derfor viktig å forstå kredittsjekk, kredittvurdering og kredittscore, og hvordan du kan forbedre dem. Ved å følge disse tipsene kan du sørge for at kredittscoren din er så høy som mulig, noe som igjen vil gjøre det enklere for deg å få lån, kredittkort og søke på boliglån.

Vurder denne guiden
[Totalt: 0 Gj.snitt: 0]