Lån til tilhenger

Artikkelen ble publisert mai 11, 2023
Tilhengerlån

Tilhengerlån

Og leie tilhenger er stor business i Norge, du kan leie den privat eller fra bensinstasjoner som Circle K og Esso.

Men det kan hende du også ønsker og kjøpe en egen tilhenger, kanskje fordi du skal frakte flyttelass eller bruke den til arbeid.

Når du først eier en tilhenger kan du tjene penger på den ved forskjellige anledninger. Du kan leie den videre til andre, eller frakte ting mot en betaling. Uansett så ser du på en god «ROI / Return of investment » når du kjøper en tilhenger.

Hvordan kan jeg låne til tilhenger?

Hovedsakelig er det to måter du kan låne penger til en tilhenger som ikke koster deg skjorta:

Forbrukslån

Tilhengerlån: også kalt forbrukslån. Her kan du låne beløp fra 10 000 kroner til 500 000 kroner. Vanligvis vil ikke en tilhenger koste deg 500 000 kroner, men noen vil selvsagt det. En god tilhenger kan koste fra 30 000 kroner til 150 000 kroner.

Hvis du tar opp et lån som er under 100 000 kroner vil det defineres som et «Smålån«. Les mer om smålån.

Forbrukslån har ofte høye renter siden du ikke må stille med sikkerhet til lånet. Men det er en rask og effektiv måte og innhente kapital for og finansiere tilhenger kjøpet på.

Under har vi lagt ved Uno Finans som kan søke tilhengerlån på dine vegne med over 23 forskjellige banker. Det er gratis og søke.

Uno Finans Erfaring
5/5
5/5

Annonselenke

10 000 - 600 000 kr

Lånebeløp

5,01 - 24,40 %

Rente fra

20 år

Aldersgrense

15 år

Låneperiode

Eks: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237

Leasing

Istedenfor og velge forbrukslån som har høy rente kan du gå direkte til leasing av en tilhenger. Men hva er det? I motsetning til forbrukslån der du får hele beløpet med engang og faktiskt kjøper hele tilhengeren, vil du med leasing betale en viss sum hver måned for og egentlig leie den.

Leasing er ganske godt kjent i transportbransjen. Mange selvstendignæringsdrivende og større selskap velger og lease maskiner og transportutstyr istedenfor og kjøpe dem. Selvsagt kan man også utgiftsføre kostnaden knyttet til leasingen.

Du kan også lease en tilhenger via samarbeidspartnere vi har på Søkelån.no. Da kan du søke på et lån direkte via Uno Finans (Som et eksempel, du kan også bruke en annen) der de vil formidle leasingsavtalen din videre til riktig bank. Dette er også gratis.

Burde jeg lease eller ta opp forbrukslån?

Hvis du trenger f.eks en tilehenger i en kort periode vil det lønne seg og lease den. Når du leaser må du også stille med en depositums gebyr som blir tilbakeført når avtalen er ferdig og tilhenger er tilbakelevert.

Hvis du vet med sikkerhet at du skal beholde tilhengeren og ikke vil «leie» den kan du kjøpe den direkte.

Dersom man har penger på bok i bedriften eller privat kan det lønne seg og bruke dette før du går videre til forbrukslån, årsaken til dette er fordi forbrukslån har mye høyere rente en tradisjonelle lån.

Lykke til og vi håper guiden falt i smak!

Innhold er kvalitetssikret og verifisert av ekspertpanelet til Søkelån.no Les hvordan vi tjener penger.

Artikkelen er skrevet av Tobias Rikerud

Tobias har utdanning som siviløkonom fra høyskolen B.I og har jobbet i banksektoren siden 2016. Bli bedre kjent med Tobias.